Praktik hos Cruited (Next Big Thing AB)

Vi söker dig som vill växa både som person och i ditt yrke.

Du kommer att jobba 100% ”på riktigt”. Inget kaffekokande och inga meningslösa småuppgifter utan sammanhang. Från dag 1 får du ett projekt i dina händer. Du får skarpa uppgifter och eget ansvar. Du har en handledare. Men du är också direkt en del av teamet. Du kommer att ha en brant inlärningskurva inom ditt område och om du vill får du dessutom en grym kunskap om karriärfrågor, karriärval och jobbsök.

Vad är Cruited?

Vi hjälper dig till ett bättre jobb. Vi utvecklar webbaserade verktyg för jobbsök och karriärutveckling.

Cruited är ett litet företag som hjälper människor vidare i karriären. Vi ger feedback online på cv, personliga brev och LinkedIn-profiler. Och vi erbjuder en del andra tjänster.

Hur är det att jobba med oss?

  • Vi är ett litet företag (pyttelitet faktiskt) men vi har stora ambitioner. Vi tycker att arbetsmarknaden behöver en förändring. I vår värld står kandidaten i centrum. Och det du vill åstadkomma och vad du vill göra är viktigare än dina gamla meriter och betyg.
  • Vi har ett distribuerat arbetssätt. En av oss sitter i Köpenhamn, en i Paris, en i USA, en i Indien och några i Stockholm. Konkret innebär det till exempel att du inte kommer träffa dina kollegor särskilt ofta ”fysiskt”. Tre verktyg håller oss samman: Slack för kommunikation, Hangouts för videosamtal och Trello för planering. Därutöver använder var och en de verktyg och metoder den tycker bäst om.
  • Vi har sex principer vi alltid kommer tillbaka till. Ta en titt på dem!
  • Sen har vi ett manifest också. Det beskriver väl ungefär den värld vi vill bidra till.

Områden du kan praktisera inom

  • design, interaktionsdesign, användarupplevelse – du kommer att jobba självständigt och tillsammans med teamet, dels med förbättringar av befintliga produkter, dels med helt nya produkter
  • frontend, backend (vad du lärt dig för språk är inte det viktigaste) – du kommer lära dig tonvis och får dels inblick i hur vi jobbar med våra befintliga produkter, dels kommer du att ansvara för att ta fram prototyper från scratch
  • sociala medier, marknadskoordinator, pr, skribent – du behöver vara självgående och kommer att få tillfälle att jobba både med koncept och direkt operativt med skrivande, event eller kontaktskapande
  • hr, rekrytering, yrkesvägledning – du kommer att jobba dels med employer branding, dels med karriärvägledning och jobbsök; gemensamt för båda områdena är att det sker online
  • nåt helt annat – ja, läser du nåt helt annat och tror att du kan lära dig av att praktisera hos just oss, så hör av dig!

Så ansöker du

De smartaste människorna finner sig inte i långa och tråkiga anställningsförfaranden. Så vi har inga såna förfaranden. Gör som du känner så tar vi det vidare därifrån!