Varför vi finns

Vi vill att människor ska kunna göra mer av det de gillar och det de är bra på. Vi tror på en arbetsmarknad där det du vill uppnå är viktigare än vad du har uppnått. Läs vårt manifest

Cruited grundades nån gång under våren 2013. Exakt när är svårt att säga, men vår första produkt kom i alla fall ut i augusti 2013. Under 2015 flyttades verksamheten till ett eget bolag och drivs nu av Next Big Thing AB.

Vi vill bli fler! Jobba med oss! eller sök praktik/LiA eller skriv exjobb.

Hur vi jobbar

Vi har ett distribuerat arbetssätt. En av oss sitter i Köpenhamn, en i Paris, en i Indien och några i Stockholm. Tre verktyg håller oss samman: Slack för kommunikation, Hangouts för videosamtal och Trello för planering. Därutöver använder var och en de verktyg och metoder den tycker bäst om.

 

Några principer som vägleder oss

  1. Gör sånt som för världen framåt! Vi bygger verktyg som folk verkligen vill använda. Det innebär bland annat att vi lägger mindre energi på sälj och instruktioner och mer energi på produkten och användarupplevelsen.
  2. Gå in för det du gör. Det är naturligt när man har kul. Vi jobbar hårt och vi ställer höga krav på oss själva och de vi jobbar med. Good enough är bara enough när vi själva har valt det. Vi är rätt krävande och vi har höga förväntningar.
  3. Utforska världen omkring dig. Vi är nyfikna; vill veta mer och testa nya grejer. Vi ska fråga och ifrågasätta för att förstå, för att utvecklas och för att fatta bra beslut. Vi lyfter fram problem och ser möjligheter. Frågor är möjligheter.
  4. Var barnslig! Att leka är något mer än ha kul. Vi tycker att man ska få vara barn hela livet. Det innebär inte att allt är en lekstuga eller en sandlåda, men ibland får vi påminna oss om att inte glömma att tjäna pengar medan vi jobbar.
  5. Transparens som grund. Vårt utgångsläge är alltid öppenhet och transparens.
  6. Allt är work-in-progress. Vi gillar inte att låsa oss i exakta planer, specifikationer eller mål. Världen förändras för snabbt och människor är för olika, för att det ska gå att låsa sig. Därför är allt vi gör ständigt ett work-in-progress. Somliga kallar det för att jobba agilt.

Några av oss som jobbar med Cruited

Erik Fors-AndréeErik Fors-Andrée, Grundare och VD. Erik grundade bolaget. Han jobbar mest med att utveckla nya produkter, förbättra användarupplevelsen och se till att vi fortsätter växa. Följ Eriks vd-blogg

 

Christophe BramChristophe Bram, Lead Dev, Full Stack. I’m inspired by people who live their own life, whatever it is. Those who have chosen their own values, and live accordingly. And most often it’s at odds with the dominant culture. Learn more about Christophe @ our dev blog

 

Carolina BolinCarolina Bolin, Operativ koordinator. Carolina ansvarar för den dagliga driften och är kontaktperson för våra partners. Jag blir extremt inspirerad av människor som haft en dröm som de lyckats uppfylla. Ofta är det människor som följer hjärtat och gör det som de tror på och inte vad som förväntas av dem. Läs mer om Carolina på vår utvecklingsblogg.