Ett personligt brev är det svåraste och viktigaste i en jobbansökan.

I takt med att det finns fler och fler sökande till samma jobb, blir personliga brevet viktigare än nånsin. Brevet är det första och i många fall det enda som arbetsgivaren eller rekryteraren läser.

Skillnaderna mellan de personer som söker ett jobb är ofta väldigt små vad gäller den formella kompetensen, det vill säga vilka utbildningar man gått och vilka erfarenheter man har. Det som däremot kan skilja ut dig från andra som söker samma jobb, är till exempel dina personliga egenskaper, dina mål och dina ambitioner. Det är här det personliga brevet kommer in.

Gör en professionell bedömning av ditt personliga brev

Skapa ett personligt brev som tar dig vidare till intervju! Gör en professionell bedömning så får du personliga råd om hur du kan förbättra ditt brev.

 

Förhandsgranskning

Du startar din bedömning på mindre än 1 minut. Vi bedömer och skriver kommentarer. Och inom 24 timmar kan du logga in för att ta del av en rapport med ett konkret omdöme och personliga råd om vad du behöver förbättra.

Beställ nu

Granskning av personligt brev

Cruited kan hjälp dig med en professionell granskning av ditt personliga brev med personligt anpassade tips. Vi kan ge dig en tankeställare, ett utifrånperspektiv med konkreta tips och råd för just dig. Vi vet hur ett framgångsrikt personligt brev ska se ut.

Vilken granskning är rätt för dig?

  • Young Professional, för dig som är student eller nyexaminerad. Fokus ligger på att identifiera dina meriter, demonstrera att du tillgodogjort dig studierna och är redo för arbetsmarknaden. Vi hjälper dig att göra din presentation fylligare, förtydliga din karriärriktning och lyfta fram din potential. Fokus ligger både på att göra din ansökan personlig och formellt korrekt.
  • Professional, för dig som är yrkesverksam och har erfarenhet. Vi lägger extra fokus på hur du bäst drar fördel av den erfarenhet du redan har och hur du samtidigt visar ett tydligt fokus på framtiden. Vi hjälper dig att skapa en röd linje i din ansökan och visa vad som lett fram till där du är idag och binda ihop det med den tjänst du söker.
  • Executive, speciellt utformad för dig som söker jobb som chef med personal- eller verksamhetsansvar. Vi tittar på dina ledaregenskaper, resultat, din förståelse för verksamheten och tidigare chefserfarenhet. Vi hjälper dig att fokusera ansökan mot ledarskapet, affären eller processerna.

Maximera chanserna att få jobbet genom våra tips för ditt personliga brev. Vi har hjälpt över 2 000 personer att öka sina chanser till jobbet de vill ha.

Beställ nu

Gratis tips om att skriva personligt brev

Vad kännetecknar ett bra brev? Ett bra personligt brev ska skilja ut dig från andra sökande. Ofta finns det andra sökanden som har samma kompetens som du. Det viktigaste tips för personligt brev vi kan ge dig är därför att ditt brev ska lyfta fram det som gör dig unik, till exempel dina personliga egenskaper, dina mål och dina ambitioner. Ett fel många gör är att de glömmer att skriva om arbetsgivaren. Visa att du förstår arbetsgivarens verksamhet genom att beskriva arbetsgivarens utmaningar och hur du kan bidra till verksamheten.

» Mer om att skriva jobbansökan i vår kunskapsbank